Ik behandel geen zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand, strafzaken, echtscheidingen en/of alimentatiezaken. 

Openbaar en publiekelijk bekend maken registratie Orde

Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de regeling op de advocatuur

J. Pluis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: 

 

Arbeidsrecht

Ondernemingsrecht

 

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgend de normen van de Nederlandse Orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Volgen

  • White Twitter Icon

Contact opnemen

Adres

©2019 door Leonieke!

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOEVEEL ADVOCATEN WERKEN ER BIJ ADVOCATENKANTOOR PLUIS?

Er werkt 1 advocaat, u wordt dus altijd door mij te woord gestaan en geholpen. Op mijn kantoor werken tevens een juridisch medewerker en een ervaren secretaresse.

HOE DUUR IS EEN ADVOCAAT?

Advocatuur is een vrij beroep en de advocaat mag dus in principe zelf het tarief bepalen. In ons eerste gesprek bespreken wij het tarief en de geschatte totale kosten.

WAARUIT BESTAAT UW WERK?

Mijn werk bestaat uit het geven van advies, het voeren van onderhandelingen (wel of niet samen met opdrachtgever), het opstellen van contracten en het voeren van procedures op rechtsgebieden waarop ik actief ben. Ook bij een (dreigend) conflict geef ik advies over uw rechtspositie om zo de kansen beter in te schatten wanneer dit conflict ontaardt in een procedure en de handelingen daarop aanpassen.

KAN IK ZELF IETS DOEN OM CONFLICTEN EN/OF PROCEDURES TE VOORKOMEN?

Door alle facetten goed door te spreken en het laten opstellen van een goed contract tijdens de onderhandelingen, wordt de kans op een conflict verkleind. Wanneer toch een conflict ontstaat, blijft dat dan vaak beperkt tot een enkel onderdeel, zodat de kans op escalatie klein is. Het inschakelen van een advocaat bij het opstellen van contracten kan op den duur dus kostenbesparend werken.

KAN IK OOK BIJ U TERECHT VOOR ZAKEN TEGEN DE OVERHEID?

Wanneer de overheid de tegenpartij is en gemaakte afspraken niet nakomt, kan ik uw zaak in behandeling  nemen. Hierbij kunt u ook denken aan kwesties op het gebied van vergunningen, bestemmingsplannen (omgevingsrecht). Indien u twijfelt of ik uw zaak kan aannemen, aarzel dan niet om dit bij mij te informeren. Ik accepteer slechts zaken waarvan ik denk dat ik die naar behoren kan behandelen.

WELKE ZAKEN BEHANDELT U EN WELKE ZAKEN NIET?

Ik behandel alle zaken die vallen onder de rechtsgebieden zoals te vinden in het menu op deze website. Zaken van gefinancierde bijstand, strafzaken, echtscheidingen en/of alimentatierecht behandel ik niet. Om te checken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, verwijs ik u naar www.rvr.org

IK BEN GEDAGVAARD, WAT NU TE DOEN?

Wanneer u bent gedagvaard om te verschijnen op de rechtbank, kunt u mij vrijblijvend benaderen voor een goed verweer. Indien u de dagvaarding opstuurt, uw kant van het verhaal vertelt en aangeeft welke bewijsstukken u heeft, kan ik een goede inschatting maken over de kansen op succes. Vaak kan ik dan ook nog uitstel voor u aanvragen.

IK HEB EEN ADVOCAAT NODIG, WELKE ACTIES ONDERNEEM IK?

U kunt mij per telefoon of e-mail benaderen om de situatie uit te leggen. Wij plannen dan een gesprek bij u of bij mij op kantoor. Als dit niet mogelijk is, bereiden wij de zaak zo snel en goed mogelijk voor. In dit gesprek bespreken wij uw situatie en leg ik u mijn bevindingen en verwachtingen voor en heeft u de mogelijkheid vragen te stellen. Ook worden in dit eerste gesprek de geschatte kosten besproken. Aan de hand van dit gesprek maken wij allebei de keuze of wij met elkaar gaan samenwerken. Als dat het geval is maak ik in overleg met u een plan van aanpak.

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Heeft u meer vragen, maak dan een afspraak via de e-mail.